Als makelaar ondervinden wij regelmatig dat het Europees Aanrijdingsformulier (EAF) niet correct werd ingevuld. 🚗🚕
  • Waarom het EAF goed invullen?
Een verkeerd ingevuld formulier kan ervoor zorgen dat je in fout bent, terwijl je eigenlijk in recht was. Bijvoorbeeld als de tegenpartij aanduidt dat hij stil stond, terwijl hij in realiteit in beweging was. Dit zijn belangrijke zaken die alles kunnen omkeren.
Een goed ingevuld formulier zorgt voor een snelle schaderegeling. Je kan ook opteren om dit door een hoger instantie of een ouder dit te laten invullen, maar ook daar sluipen nog fouten in.
Je leest dus best ZELF altijd je aanrijdingsformulier na voor ondertekenen.
  • Hoe het EAF goed invullen?
➡️ Vul eerst datum in bovenaan en plaats van het ongeval.
Indien je gewond bent, kruis dit dan zeker aan. Ook als je slechts lichte pijn voelt in uw nek , dit kan namelijk altijd verergeren.
➡️ Vul manueel uw gegevens in bij voertuig A of B of kleef uw gepersonaliseerde crash sticker. Indien u deze sticker nog niet heeft mag u ons contacteren en dan bezorgen wij er u eentje.
➡️ Dan vak 12. Toedracht. Die is dus zeer belangrijk ‼️ Let hierop dat langs beide zijden alles goed is ingevuld. Onderaan vermeldt u hoeveel kruisjes er zijn ingevuld.
➡️ Wat ook zeer belangrijk is, is de situatieschets. Vul deze dus ten allen tijde in en zorg dat er een aanrijding te zien is op deze schets. Wij krijgen soms een formulier met 2 wagens naast mekaar zonder botsing. Dat kan en klopt niet uiteraard. Bij een aanrijding moet er contact zijn tussen de 2 wagens op de schets. Aangeduid met pijltjes voor de rijrichtingen.
➡️ Duid in vak 10 aan waar de plaats van de schade is, en in vak 11 noteer je dit ook nog eens manueel.
➡️ Ben je niet akkoord met de opmerking van tegenpartij, dan noteer je dit bij uw opmerkingen in vak 14.
➡️ Enkel tekenen indien je akkoord bent.
Lees deze nog enkele keren na, en dan zult u de volgende keer een perfect ingevuld formulier hebben. 😃👍👍
Toch nog twijfel? BEL ONS GERUST EVEN : 09/377.23.40

Terug naar overzicht